High Power Lasertherapie is zeer geschikt voor de behandeling van onder andere:

HPLT - Tandheelkunde
HPLT – Tandheelkunde

Laserbehandelingen voor Tandheelkunde

Al enige tijd maken mondhygiënisten en tandartsen gebruik van geavanceerde lasertechnologie. 
Het werken met laserapparatuur biedt een positieve aanvulling op de aangeboden behandelingen. Duizenden tandartsen en mondhygiënisten wereldwijd maken al gebruik van Lasertherapie.
Met een laser kan in bepaalde gevallen preciezer worden gewerkt, ook op moeilijk bereikbare plekken, dan met andere instrumenten. Dit is erg effectief voor tandvlees- en wortelkanaalbehandelingen. In geval van aanwezigheid van implantaten worden deze niet beïnvloed door de laser en blijft de structuur van het implantaat hetzelfde.
Patiënten ervaren na een behandeling minder zwelling en pijnklachten. 
Daarnaast is de behandeling met een laser vaak minder pijnlijk.
Bovendien heeft de laser een desinfecterende en bacteriedodende werking.
Laserbehandeling verlicht de pijn en herstelt weefselschade.

HPLT - Tandheelkunde
HPLT – Tandheelkunde

Ook wordt het ontstoken weefsel opgeruimd, wat de genezing van het tandvlees bevordert en nemen bloedingen en zwellingen af.
Bij behandelingen waar normaal gesproken antibiotica wordt voorgeschreven, is dit na een laserbehandeling vaak niet meer nodig.
Ook voor het verwijderen van tandsteen levert een laserbehandeling een grote bijdrage. Laserbehandelingen worden ook vaak toegepast bij de behandeling van patiënten met ernstig gevoelige tandhalzen. 
Wanneer in een vroeg stadium toegepast, kan een laserbehandeling er ook voor zorgen dat een koortslip en aften sneller verdwijnen.
Een laserbehandeling is een nagenoeg pijnloze behandeling, voor veel behandelingen is een verdoving dan ook niet noodzakelijk, wat weer zorgt voor minder ongemak voor de patiënt.