Pijnbestrijding

Hoogwaardige lasertherapie is revolutionair en biedt directe pijnverlichting. In 95% van de gevallen is de patiënt binnen enkele minuten na behandeling volledig pijnvrij en kan ,indien nodig, direct een vervolgbehandeling plaatsvinden.
Acute situaties waarin de patiënt ernstige pijn ervaart, kunnen ook zeker worden verlicht met deze niet-invasieve vorm van therapie.

De High Power Laser Therapie heeft het meeste effect op delen van het lichaam waar de cellen onder stress staan, hetzij door een ongeval of door natuurlijke slijtage.
Deze stress veroorzaakt pijn en irritatie van gewrichten, pezen en spieren, wat een grote invloed heeft op de kwaliteit van bewegen en het leven van de patiënt.

Verschillende klachten of aandoeningen kunnen behandeld worden met laserlicht, er wordt een wonderbaarlijk en vaak snel herstel ervaren wanneer toegepast.

Belangrijke feiten over lasergebruik

Elke laser die meer vermogen heeft dan 0.5 Watt, wordt geclassificeerd als een High Power Laser (Klasse IV).
Klasse IV lasers zijn sterk en worden gebruikt voor medische doeleinden. Ze kunnen tot diep in het weefsel doordringen, terwijl de behandelingstijd kort is.
Hoe meer vermogen de laser per cm2 heeft, hoe dieper de laser het weefsel binnengaat.
Voor behandelingsdoeleinden is het belangrijk om te onthouden dat het wattage, dat duidelijk op de laser staat aangegeven, het uitgangsvermogen is dat door de laser wordt geleverd. Een ander laserhandstuk (behandelingskop) zal leiden tot een ander wattage niveau en een andere behandelingsdiepte.

Een voorbeeld:

Een 3 Watt laser met een standaard meegeleverd 1 cm2 laserhandstuk levert 3 Watt op de behandeloppervlakte met een behandeldiepte van 7 cm.
Een 3 Watt laser met een optioneel 3 cm2 laserhandstuk levert 2.05 Watt op de behandeloppervlakte, de behandeldiepte is echter minder diep. Wilt u toch een optimale diepte bereiken, dan heeft u een laser nodig met een hoger wattage.

 

HPLT risico’s

Aan bijna alle krachtig werkende therapieën zijn ook risico’s verbonden, dit geldt ook voor de laser. Dit risico richt zich met name op de veiligheid rondom het gebruik.
De laserstralen zijn zeer krachtig en zijn schadelijk voor het oog, met name het netvlies.
HPLT (High Power Laser Therapie) mag alleen toegepast worden door specialisten, zowel de specialist als de patiënt moeten gebruik maken van een speciale beschermende bril tijdens de laserbehandeling.

High Power Lasertherapie is zeer geschikt voor de behandeling van onder andere:

 • Beschadigde of ontstoken pezen en gewrichten
 • Slijmbeursontsteking en Artrose in de gewrichten
 • Kraakbeenschade, verstuikingen en verrekkingen
 • Carpaal Tunnel Syndroom en RSI
 • Onderrugpijn,
 • Hernia, nekklachten en Whiplash
 • Spanningshoofdpijn, Migraine en kaakklachten
 • Tennisarm, Golferselleboog
 • Hielspoor en Runner’s knee,
 • Wond- en littekenbehandeling
 • Spataderen
 • Huidproblemen, waaronder: Eczeem, Acné, Psoriasis, Couperose, Rosacea, moedervlekken, spinnenweb, pigmentvlekjes, koortslip en aften
[pt_view id="649c2638pb"]