Wat is Hielspoor?

Hielspoor is een klacht die steeds vaker voorkomt onder de Nederlandse bevolking.  Ongeveer 15% van de bevolking heeft er last van. Onder ouderen is dit percentage veel hoger. (Menz e.a.(2008)) vonden bij 216 personen tussen 62 en 94 jaar 119 hielsporen. Dat is 55%. Het merendeel daarvan was klachtenvrij. Personen met hielpijn hebben in ongeveer de helft van de gevallen hielspoor. Men vermoedt dat de vorming van hielsporen voor een  deel hoort bij een natuurlijk verouderingsproces. Enkele belangrijke bevindingen bij het onderzoek van Menz:

  • Hoe ouder de persoon, hoe meer kans er bestond op hielspoor
  • De meeste personen met een hielspoor hadden geen hielklachten
  • Hielsporen waren vaker aanwezig bij personen die wel eens hielpijn hadden gehad of nog steeds hadden.
  • Er was een sterke relatie tussen hielsporen en lichaamsgewicht (BMI). Maar liefst 45% van de obesitas personen had een hielspoor tegen slechts 9% van de niet-obesitas patiënten.

Hielspoor behandeling

Wie weet heeft u ooit gehoord dat iemand in uw directe omgeving naar de dokter moest wegens hielspoor. Hielspoor behandeling is lastig door de overvloed aan mogelijkheden. Maar wat is het precies en waarom is de behandeling zo belangrijk? Hieronder leest u meer over hielspoor behandelen, wat hielspoor precies is en hoe u het kunt oplopen en voorkomen.

Hielspoor Klachten

De klachten die vaak gepaard gaan bij hielspoor zijn een pijnlijke hiel, moeite met lopen, opstart pijn bij het uit bed komen of bij te lang staan. Het is vaak ontzettend vervelend omdat het u beperkt in uw dagelijkse gang van zaken. U wordt geconfronteerd met een constante pijn die steeds erger wordt. Vaak is het zo dat mensen ook in rust pijn blijven houden. Houdt u dus rekening met deze klachten en zorg ervoor dat u tijdig contact met ons of uw specialist opneemt. Te lang doorlopen met hielspoor is schadelijk en kan ervoor zorgen dat u langer dan gebruikelijk behandeld moet worden.

Welnu gelukkig is er ook goed nieuws!

Hielspoor is namelijk zeer goed te behandelen met de revolutionaire shockwave therapie van Diagnostic Service Verblauw. De resultaten die wij boeken met ons hielspoor behandelplan zijn uitstekend te noemen! Vele tevreden patiënten zijn u al voorgegaan. Uiteraard staat ieder individu op zich en daarom ontwikkelen wij voor iedere patiënt en iedere klacht een apart behandelplan. Wij maken geen gebruik van standaarden bij een hielspoor behandelingen maar bekijken ieder geval op zich. Voor u wel zo geruststellend.

Wacht daarom niet langer en neem uw klachten serieus. Uw hielspoor behandeling kan morgen beginnen bij Diagnostic Service Verblauw.

Hielspoor behandeling

Wie weet heeft u ooit gehoord dat iemand in uw directe omgeving naar de dokter moest wegens hielspoor. Hielspoor behandeling is lastig door de overvloed aan mogelijkheden. Maar wat is het precies en waarom is de behandeling zo belangrijk? Hieronder leest u meer over hielspoor behandelen, wat hielspoor precies is en hoe u het kunt oplopen en voorkomen.

Verkalking

Hielspoor is een aandoening aan de voet waarbij de aanhechting tussen de fascie en het hielbeen verkalkt is geraakt. De fascie is bindweefsel van een heel bijzonder kaliber dat om spieren en botten heen ligt en stevigheid biedt. Wanneer de fascie verkalkt raakt, kan uw hiel in zijn beweeglijkheid worden aangetast. De behandeling is dan de enige optie om uw oude flexibiliteit weer terug te winnen en om van de pijn af te komen.

Zijn Hielspoor behandelingen altijd pijnlijk?

Een verkalking van een flexibel stukje bindweefsel klinkt u misschien niet heel pijnlijk in de oren. Dat is niet zo vreemd, want lang niet alle mensen met hielspoor hebben er last van. Een behandeling is in slechts 70% van de gevallen nodig. De rest van de gevallen is dus zo onschuldig van aard dat er geen medische aandacht aan hoeft te worden besteed.

Soortgelijke pijn bij hielspoor behandelen

Hielspoor wordt nog wel eens verkeerd geïnterpreteerd als een peesontsteking. Dat is vervelend, want beide aandoeningen vragen om een verschillende behandelmethode. Het is belangrijk dat artsen goed onderscheid kunnen maken tussen hielspoor en een hielpeesontsteking. Een behandeling heeft alleen zin als u daadwerkelijk hielspoor heeft; aan de behandeling van een peesontsteking heeft u immers ook helemaal niets als u geen peesontsteking heeft. Een röntgenfoto levert bij twijfel vrijwel altijd een eenduidige conclusie op.

Hielpijn en hielspoor zijn niet hetzelfde.

Een hielpeesontsteking en hielspoor zijn allebei vormen van hielpijn. Lang niet alle patiënten met hielpijn hebben last van een peesontsteking of hielspoor; de oorzaak van de pijn kan ook iets heel anders zijn. Hielspoor behandelen is dus een stuk eenvoudiger dan hielpijn behandelen, aangezien hielpijn niet heel specifiek is.

Oorzaken Hielspoor

Zoals bijna alle aandoeningen aan pezen is ook hielspoor te wijten aan overbelasting of stress. Een behandeling is dus ook gericht op rust. De oorzaken van hielspoor zijn legio, waardoor hielspoor behandeling voor uw arts allesbehalve een zeldzame aangelegenheid is. Zo kan de hiel overbelast raken door bergwandelen, sporten, overgewicht, het dragen van slechte schoenen, het ontbreken van fatsoenlijke demping in de schoen, een afwijking aan de kuitspier, een afknelling van de zenuw die langs de hiel loopt, te veel en te lang staan en aandoeningen als hielkussenatrofie. Dat is een afwijking aan de voetzool, waardoor deze te weinig steun biedt aan de voet.

Symptomen van Hielspoor

Het hoofdsymptoom van hielspoor is pijn in de voet. De pijn wordt doorgaans op bepaalde momenten van de dag intenser, zoals bij het opstaan of wanneer u lang moet staan. Ook lopen doet pijn, maar de pijn hebt doorgaans weg na een paar minuten lopen. Er is geen specifiek pijnpunt in de hiel aan te wijzen; de gehele hiel voelt beurs en pijnlijk aan en de pijn straalt uit naar de hele voet.

Hielspoor is namelijk zeer goed te behandelen met de revolutionaire Shockwave Therapie van Diagnostic Service Verblauw. De resultaten die wij boeken met ons behandelplan zijn uitstekend te noemen! Vele tevreden patiënten zijn u al voorgegaan. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij onze referenties. Uiteraard staat ieder individu op zich en daarom ontwikkelen wij voor iedere patiënt en iedere klacht een apart behandelplan. Wij maken geen gebruik van standaarden bij een hielspoor behandelingen maar bekijken ieder geval op zich. Voor u wel zo geruststellend.
Wacht daarom niet langer en neem uw klachten serieus. Uw hielspoor behandeling kan morgen beginnen.

Resultaten Hielspoor behandeling met Shockwave Therapie 

De resultaten die wij met onze hielspoor behandeling boeken zijn zeer goed te noemen. Van alle hielspoor klachten die wij behandelen geneest maar liefst 80% binnen 5 behandelingen.  Het effect van de hielspoor behandeling via de Shockwave Therapie is vaak na enkele behandelingen al aantoonbaar merkbaar. Heeft u ook genoeg van alle klachten die gepaard gaan met hielspoor?

Wilt u weten wat ik voor u en uw Hielspoor klachten kunnen betekenen?

Diagnostic Service Verblauw helpt u graag van uw Hielspoor klachten af!
Maak een afspraak via mijn online contactformulier of bel mij op 06 – 53773363

Andere klachten die door Diagnostic Service Verblauw worden behandeld.