Heeft u last van Hielspoor

Bel Guus Verblauw

Of neem contact met me op

06 – 53773363

Hielspoor

Hielspoor is een klacht die steeds vaker voorkomt onder de Nederlandse bevolking. Ongeveer 15% van de bevolking heeft er last van. Onder ouderen is dit percentage veel hoger. (Menz e.a.(2008)) vonden bij 216 personen tussen 62 en 94 jaar 119 hielsporen. Dat is 55%. Het merendeel daarvan was klachtenvrij. Personen met hielpijn hebben in ongeveer de helft van de gevallen hielspoor. Men vermoedt dat de vorming van hielsporen voor een  deel hoort bij een natuurlijk verouderingsproces. Enkele belangrijke bevindingen bij het onderzoek van Menz:

Hielspoor
Hielspoor
  • Hoe ouder de persoon, hoe meer kans er bestond op hielspoor
  • De meeste personen met een hielspoor hadden geen hielklachten
  • Hielsporen waren vaker aanwezig bij personen die wel eens hielpijn hadden gehad of nog steeds hadden.
  • Er was een sterke relatie tussen hielsporen en lichaamsgewicht (BMI). Maar liefst 45% van de obesitas personen had een hielspoor tegen slechts 9% van de niet-obesitas patiënten.

De klachten die vaak gepaard gaan bij hielspoor zijn een pijnlijke hiel, moeite met lopen, opstart pijn bij het uit bed komen of bij te lang staan. Het is vaak ontzettend vervelend omdat het u beperkt in uw dagelijkse gang van zaken. U wordt geconfronteerd met een constante pijn die steeds erger wordt. Vaak is het zo dat mensen ook in rust pijn blijven houden. Houdt u dus rekening met deze klachten en zorg ervoor dat u tijdig contact met ons of uw specialist opneemt. Te lang doorlopen met hielspoor is schadelijk en kan ervoor zorgen dat u langer dan gebruikelijk behandeld moet worden.

Hielspoor Behandeling

Wie weet heeft u ooit gehoord dat iemand in uw directe omgeving naar de dokter moest wegens hielspoor.
Hielspoor behandeling is lastig door de overvloed aan mogelijkheden. Maar wat is het precies en waarom is de behandeling zo belangrijk?
Hieronder leest u meer over hielspoor behandelen, wat hielspoor precies is en hoe u het kunt oplopen en voorkomen.

Hielspoor
Hielspoor

Verkalking

Hielspoor is een aandoening aan de voet waarbij de aanhechting tussen de fascie en het hielbeen verkalkt is geraakt.
De fascie is bindweefsel van een heel bijzonder kaliber dat om spieren en botten heen ligt en stevigheid biedt.
Wanneer de fascie verkalkt raakt, kan uw hiel in zijn beweeglijkheid worden aangetast. De behandeling is dan de enige optie om uw oude flexibiliteit weer terug te winnen en om van de pijn af te komen.

Hielspoor behandelingen altijd pijnlijk? 

Een verkalking van een flexibel stukje bindweefsel klinkt u misschien niet heel pijnlijk in de oren.
Dat is niet zo vreemd, want lang niet alle mensen met hielspoor hebben er last van. Een behandeling is in slechts 70% van de gevallen nodig.
De rest van de gevallen is dus zo onschuldig van aard dat er geen medische aandacht aan hoeft te worden besteed.

Hielspoor