Diagnostic Service Verblauw

Wat is Craniaal Elektrotherapie Stimulatie (CES)?

CES is een behandelmethode waarbij er verschillende delen in de hersenen geactiveerd worden om de symptomen van slapeloosheid, angst, stress en depressie te verminderen. Dit gebeurd door middel van zeer lichte elektronische pulsen die in een bepaalde golfvorm naar zenuwcellen in de hersenen worden gestuurd om de aanmaak van bepaalde stoffen te stimuleren. Bij de Alpha Stim worden deze elektrische pulsen verstuurd via de oorclips die aan de oorlellen bevestigd worden.

Hoe werkt Craniaal Elektrotherapie Stimulatie (CES)?

Craniaal Elektrotherapie Stimulatie is een procedure waarin de probes zijn bevestigd aan de oren en een elektrische stroom door de hersenen. Het idee van de stroom die door de hersenen zorgt ervoor dat veel mensen denken van elektroconvulsietherapie, maar de stimulatie van de hersenzenuw met behulp van een veel lager niveau van elektrische energie, en is veel minder invasief. De risico’s van deze procedure zijn laag; patiënten kan misselijkheid of duizeligheid ervaren wanneer het toestel is ingeschakeld, maar deze symptomen niet vertragen.

Terwijl de Craniaal Elektrotherapie Stimulatie is niet invasief en lijkt niet aan een potentieel schadelijk zijn, is er enige discussie over hoe en of helemaal niet werkt. De theorie is dat door het passeren van stroom door de hersenen, kan de elektrische stromen die normaal aanwezig zijn in de hersenen veranderen. Studies op de craniale elektrotherapie-stimulatie lijken dat het patroon van hersengolven daadwerkelijk verandering tonen tijdens de stimulatie, zodat de procedure zeker iets naar de hersenen doet.

Medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen gebruikt in craniale elektrotherapie-stimulatie zijn goedgekeurd voor de behandeling van stress en slapeloosheid. CES, zoals ook bekend is, lijkt een voordeel voor sommige patiënten die lijden aan slapeloosheid en slaapstoornissen. Het kan ook nuttig zijn voor de spanning in sommige gevallen. Mensen beweren dat effectief kan zijn bij de behandeling van depressie, bepaalde dictie en pijn aandoeningen. Hoewel het percentage van effectiviteit voor mensen met chronische pijn is laag, als het werkt, kan het heel goed werken.

Sommige bedrijven verkopen medische apparaten die craniale elektrotherapie stimulatie gebruikt worden voor huishoudelijk gebruik. Dit is niet sterk aanbevolen, omdat het belangrijk is om de juiste hoeveelheid elektrische energie bij de juiste intervallen. Hoewel het moeilijk is voor mensen om zich bezeren met toestellen die zijn ontworpen voor thuisgebruik, ze misschien niet veel van een uitkering beide ervaren. Plaats va, het is zichtbaar om naar een arts die craniale elektrotherapie-stimulatie.

Tijdens de sessies kunnen patiënten volledig gekleed blijven. Hun oren zullen enigszins worden afgeveegd voordat de sondes zijn aangesloten, en kan liggen of zitten. Sommige patiënten eigenlijk in slaap vallen tijdens craniale elektrotherapie-stimulatie sessies, terwijl anderen verslag van een gevoel van ontspanning. De sessies worden herhaald op een geregelde basis of indien nodig, en de intensiteit van de elektrische stroom kan tijdens de behandeling aan de behoeften van de patiënt kleden aangepast.